Purennan uusi paradigma Jyväskylän kesäyliopistossa

HAMMASHOIDON AJANKOHTAISILTAPÄIVÄ:
KULMAHAMMASOHJAUS, SEN TOTEAMINEN JA MITTAUS
T-SCAN LAITTEELLA
Torstai 18.5.2017 klo 16.15–19.15, virkistystauko n. klo 17.30
Jyväskylän yliopisto, Agora-rakennus

 

Kouluttaja

Lauri Vaahtoniemi HLT
Sisältö:
Koulutuksessa käydään läpi olemassa olevaa kirjallisuutta ja tutkimustietoa siitä, kuinka hampaistosta lähtevä sensorinen afferentti hermotus ohjaa purentalihasten toimintaa, käytännön kokemuksia, kuinka purentaa ohjaavaa sensorista informaatiota voidaan mitata Tscan-laitteella.
Tscan-laitteen maahantuoja tuo laitteen paikalle ja sen käyttö demonstroidaan.
Hinta 60 € / osallistuja
Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus osallistua omakustanteisesti yhteiselle illalliselle Hotelli Albaan, illalliskortin hinta n. 40 €
Ilmoittautumiset 1.5.2017mennessä
Ryhmäilmoittautumiset
kesayo@jyu.fi

Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli haluat osallistua myös omakustanteiselle illalliselle Hotelli Albassa.

Lisätietoja
Jyväskylän kesäyliopisto, p. 044-760 3730
koulutussihteeri Hanna Rajala

Vaahtoniemi.Lauri3622

Hammashoidosta on tulossa halpaa lystiä SOTE-maakuntien hallintojen talouspäälliköille.

Purennan diagnostiikan uusi teknologia tulee vähentämään väestön hammashoidon tarvetta. Uusi ajattelutapa tulee olemaan terveysvaikutukseltaan ainakin samaa luokkaa kuin aikanaan oli fluorin ja ksylitolin merkitys kariessairauksien vähentämisessä yhteensä.

Paikkojen lohkeamiset ja hampaiden halkeilemiset loppuvat lähes kokonaan. Purentakiskojen tarve väestössä vähenee murto-osaan nykyisestä. Purentalihasten ja leukanivelten ongelmat hoidetaan pysyvästi kuntoon. Toistuvasta päänsärystä kärsivien määrä putoaa huomattavasti ja migreenistä johtuvia sairaslomapäiviä ei työpaikoilla enää paljon nähdä. Hampaiden vihlominen vähenee. Yhä useampi akuutti pulpiitti parannetaan ilman kallista ja aikaa vievää juurihoitoa. Vertikaalisten ientaskujen säännöllinen ruoppaus kyreteillä jää historiaan. Hammaslääkärit voivat nukkua yönsä rauhassa, kun potilaiden valitukset mystisistä kivuista siltaremontin jälkeen jäävät historiaan.

Mistä on kysymys?

Tähän asti purentafysiologia on keskittynyt mittaamaan, mitä purentalihakset saavat aikaan ja miten hampaat ja rakenteet saadaan kestämään lihasten tuhovoimaa. Uusi digitaalitekniikka sen sijaan mittaa hampaistosta lähtevää sensorista informaatiota. Olemme nyt askeleen pidemmällä. Ymmärrämme paremmin lihasten toimintalogiikkaa ja voimme ennustaa, kuinka lihakset tulevat käyttäytymään. Hampaisiin kohdistuvaa painetta mittaava sensori osoittaa toimintahäiriöt purennan dynamiikassa. Voimme nyt ennalta ehkäistä vahingollisen ja väärään paikkaan kohdistuvan purentavoiman.

Tervetuloa tutustumaan näkemyksiini, purennan uuteen paradigmaan, jonka esittelen Jyväskylässä 18.5.2017. Muutaman tunnin iltakurssilla esitän katsauksen olemassa olevaan tutkimustietoon TMJ-ongelmista ja kulmahammasohjauksen merkityksestä. Perustelen, miksi bruxismi ei oikeastaan ole sairaus, vaan oire. Esitän hypoteesin, kuinka alaleukaan kiinnittyneet, moneen eri suuntaan vaikuttavat eri purentalihakset saadaan toimimaan ristiriidattomasti. Kerron esimerkein, kuinka potilaani ovat parantuneet vaivoistaan. Perustelen myös näkemykseni, miksi kreivi Draculan kulmahampaiden täytyy olla tarua ja luonnotonta kauhistusta.

Voit ottaa mukaasi vanhat uskomuksesi siitä mikä purennan hoidossa on potilaillemme parhaaksi, keskustelemme sitten kurssiin jälkeen illallisella, ennakkoluulottomasti ja pelkäämättä tieteellistä vastakkainasettelua ja väittelyä. Voit valmistautua esitykseeni perehtymällä tässä blogissa kirjoittamiini artikkeleihin.

Tiede on keskustelua ja totuuden etsimistä, joten annetaan sanan miekkojen kalista!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s